22 december 2021
Geplaatst door TeamLichthoven

Beste lezer,

Ik wens u als blogger van Lichthoven namens heel het projectteam Bijzonder Fijne Feestdagen en een Gezond Nieuwjaar! 

Wij kennen elkaar echter nog niet, en daarom zal ik mezelf bij deze gelegenheid eerst even nader aan u voorstellen.

Ik ben Jolanda, ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen die inmiddels 'het huis uit zijn'. De kat is nog overgebleven en die heeft het erg goed in onze buurt waar katten gelukkig erg welkom zijn.

We wonen in een van de leukste stadsdelen van Eindhoven. Om exact te zijn staat onze 2-1 kapper in de stadswijk Villapark/De Lakerlopen. Overigens is ook dit gebied een aanrader om later, zodra u in Lichthoven woont of werkt, meer dan eens te bezoeken! Het is heerlijk om in deze omgeving te gaan fietsen of wandelen. U raakt niet uitgekeken op de karakteristieke met veel groen en plantenbakken ingerichte straten en pleintjes. Het is een genot om hier die fraaie monumentale huizen te bekijken die sinds 1910 zo mooi intact zijn gehouden. U bent er in minder dan 15 minuten wandelen vanaf het station.

Villapark en nabijgelegen Landgoed De Laak zijn destijds gebouwd voor de toenmalige Philips-gezinnen. Aan de luxe bouwdetails aan de gevels zie je dat destijds vele guldens zijn gespendeerd om hier een fijne woonwijk te creëren met een knipoog naar de Engelse stijl waar erkers en ramen met kleine ruiten domineren. De Tongelresestraat is in deze wijk de economische ader. Je vindt er diverse winkels voor je essentiële zaken, maar ook gezellige pandjes om te shoppen of je haar te laten doen bijvoorbeeld.

Vanuit onze woning heb ik al wandelend in het stadcentrum veel gezellige plekken ontdekt om te shoppen, uit eten te gaan en op stap te gaan. En toch, omdat dit een dynamische stad is die dus altijd in beweging is, verandert mijn city waar je bij staat. Ik neem u in de blogs daarom graag mee naar de hybride omgeving van Eindhoven waar het dag en nacht mooi is. Ik zoom daarbij in op Lichthoven en zoom ook weer uit... U mag zich gaan verheugen op boeiende reportages.

Deze sfeerfoto laat de Stationsweg zien van dit moment (21-12-2021), met aan de rechterkant de parkeerterreinen die zullen plaatsmaken voor de nieuwbouw waar we allemaal zo naar uitkijken. Op de achtergrond ziet u de hoogbouw van het Studenthotel(TSH). Volgt u de Stationsweg nog verder dan ontmoeten uw ogen het 18-Septemberplein en de Bijenkorf als entree van het meerlaagse Piazza-winkelcentrum.

Ja, ik ga u blij maken met leuke tips en weetjes van mijn eigen lichtstad Eindhoven. Er valt zoveel te zien en te vertellen. Ik heb er zin in!

Dus tot gauw weerziens.

Met hartelijke groet,

Jolanda